imprimante de birou

In aceasta categorie sunt cuprinse imprimante cu o capacitate de imprimare recomandata de cateva mii de etichete/zi (in serii mici de maxim 100 de etichete) – se preteaza la aplicatii de birou, expedieri si receptii de marfa, etichetarea marfurilor in depozite si controlul stocurilor, spitale si centre medicale, transporturi si logistica, etichetarea plicurilor si coletelor precum si alte aplicatii, putand fi adaptate si la functionarea impreuna cu cantare electronice.

Avantaje:
- ocupă puţin spaţiu;
- fiabile;
- preţ mic;

Dezavantaje:
- nu pot fi folosite pentru aplicaţii industriale, care necesită un volum mare de tiparire în timp scurt (se recomanda a nu se imprima continuu mai mult de 30 minute. După acest interval de lucru este necesara o perioada de repaus in care sa se raceasca capul de imprimare.
- producătorul recomandă ca imprimanta să imprime circa 2000 etichete (dimensiunea etichetei circa 40x24 mm) pe zi;

Aceste imprimante se diferenţiază prin urmatoarele: modelele 2824 au o laţime maximă de imprimare de 56 mm (2,2") iar modelele 2844 au o laţime maximă de imprimare de 104mm (4,09’’). Imprimantele LP sunt doar pentru imprimare direct termică (pe etichete ECO), iar imprimatele TLP sunt atat pentru imprimare direct termică cât şi pentru imprimare prin transfer termic (cu ribon).

De reţinut:
Aceste imprimate folosesc doar role de etichete cu lungime de maxim 41 m (role mici). Acest lucru este valabil atât pentru etichetele ECO cât şi pentru TT (Vellum).

Imprimatele TLP folosesc riboane speciale. Acestea au diametrul interior de 1,27 centimetri (0,5’’), lungimea lor fiind de maxim 74 m.

Pentru imprimantele TLP 2824 au latimea de 57 mm.
Pentru imprimantele TLP 2844 au lătimea de 64 mm sau 110 mm.

Toate tipurile de imprimante de mai sus au o rezoluţie de imprimare de 203dpi (8 dots/mm), si o viteză de imprimare de 89mm/secundă.